Quantcast
Channel: Gent Normal
Viewing all 1519 articles
Browse latest View live

VÀLIUS I LA "CARNISSERIA" D'OVIDI (PER TOT SANTS)

$
0
0

El proper mes de març farà 20 anys de la mort del cantautor i actor alcoià Ovidi Montllor. El valencià és un dels referents ineludibles de la cançó catalana, tant per l’inoblidable tàndem que va formar amb el guitarrista Toti Soler, com pel compromís inalterable que Ovidi va tenir amb les llibertats socials i nacionals dels Països Catalans. Aquesta militància comunista de la no renúncia durant la transició, va portar Montllor a ser sistemàticament oblidat i bandejat pel poder i les institucions, al contrari que altres companys de generació. Per sort, la flama d’Ovidi mai va acabar d’apagar-se, malgrat “marxés de vacances” farà tot just dues dècades. Sobretot els darrers 10 anys, la figura del valencià ha estat recuperada i reivindicada des de diversos sectors culturals i polítics de tot el país. Els barcelonins vàlius també s’apunten a recordar Montllor amb una versió del cantautor “Carnisseria” que han gravat per a Tot Sants, web de referència audiovisual a Catalunya que, des de fa tres anys, porta els artistes més destacats del país als Estudis Casa Murada. Allà graven cançons en directe amb un tractament tant magnífic com el d’aquest clip. Raca-raca, The Fall, nova cançó i crits en català, la combinació de l’Ovidi i els vàlius és guanyadora. Es veia a venir.




Vídeo per Tots Sants
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Pol Camprubí


JANE THE VIRGIN

$
0
0

Ja us vam parlar d’ella quan vam fer el resum del millor de l’any, però el nivell de surrealisme de Jane The Virginés tan gran que considerem que es mereix un post sencer en el qual puguem cantar les excel·lències d’aquest gran divertiment. El primer que us demanem es que oblideu els vostres prejudicis i acolliu amb els braços obert a Jane Gloriana Villanueva, l'heroïna d’aquesta comèdia, embarassada sense haver mantingut relacions sexuals. La sèrie la podreu veure legalment a Canal + Series a partir del proper 24 de gener.

Jane The Virgin ha aconseguit que el canal CW, cadena especialitzada en productes de caire adolescent com Arrow o The Vampire Diaris, guanyi una mica de prestigi. Aquesta remuntada la deuen especialment a Gina Rodriguez, actriu que interpreta la Jane i que s’ha convertit en la nova sensació als Estats Units (amb Globus d’Or inclòs). Ella sap aportar-li l’encant i la comicitat necessaris al personatge i, igual que enamora al galant, ens acaba conquistant. Una de les grans virtuts de la sèrie és que no es pren seriosament a ella mateixa, sap perfectament quin és el seu estatus i no té pretensions. Des del principi queda clar que és la paròdia d’un culebron de fet és una revisió d’una telenovel·la veneçolana de gran èxit i juga amb tots els elements típics i tòpics del gènere.

Només hi ha una diferència: la sèrie crema les trames a una velocitat ultrasònica, de manera que l'espectador sempre està a l’expectativa de saber quin serà el proper gir. Si us decidiu a donar-li una oportunitat a la Jane, us recomanaríem que la veiéssiu en versió original, ja que és l’única manera possible de captar la barreja d’accents i llengües habituals del món llatí als Estats Units. La protagonista forma part d’una família llatina d’origen porto-riqueny que viu a Miami i els creadors de la sèrie s’han encarregat de donar-li realisme: cada generació parla en la llengua que li és pròpia, castellà l’àvia i anglès la mare i la filla. També trobareu "cameos" d’autèntics ídols del món llatí com Juanes o Paulina Rubio (a qui podreu criticar de gust).

Fotografia de portada: CW
Text: Alejandra Palés
Correcció: Pol Camprubí

L'ACOMODADOR #69 · FUETADES DE PERCUSSIÓ

$
0
0

Electritzant, estimulant, provocadora, excitant, impressionant, intensa… Són més d’una desena els adjectius que omplen el pòster promocional de Whiplash a mode de reclam. Sembla una d’aquelles pel·lícules destinades a generar una competició semàntica on cada crític o mitjà lluita per a trobar el qualificatiu més apropiat i cridaner a l’hora de definir-la. No obstant això, crec que quedar-se només en adjectius genèrics, per molt majúsculs que siguin, no només seria massa fàcil, sinó que aniria en contra de la pròpia filosofia de la pel·lícula, ja que Whiplash basa la seva força en la integració de la música dins la seva narrativa i en l’energia que aquesta transmet a cada espectador. I aquesta relació és, per sobre de tot, sensorial i subjectiva, així que la millor manera d’explicar-la és a partir de l’experiència que suposa per a cadascú.

Whiplash no es caracteritza per una estructura argumental trencadora, ja que respon en gran mesura als cànons de les històries de superació personal que tant agraden als ianquis (sovint contextualitzades en una temàtica esportiva), cosa que propicia que els seus fets es tornin previsibles en més d’una ocasió. El seu gran mèrit, però, és la personalitat que demostra quan es mou en aquests escenaris comuns, i fins i tot com els trenca gràcies a algun desviament puntual que tenia reservat. Una de les claus en aquest sentit és la focalització en la relació entre professor, alumne i instrument, contenint l’èpica grandiloqüent i fugint de les grans escenes de reconeixement públic que podríem esperar. Damien Chazelle vol que siguem nosaltres qui aplaudim o xiulem, ja que som l'única audiència que li importa, i es manté fidel a aquesta convicció fins l’últim segon de la pel·lícula.

Lluny de considerar-me cap expert musical, sempre he estat un especial entusiasta de la percussió, i per extensió de les bateries; de la seva capacitat de fer-nos moure el peu al seu ritme, però a la vegada de la seva llibertat a l’hora d’improvisar i ser tan anàrquiques com vulguin. Whiplash explota totes aquestes vessants i les porta a l’extrem, pràcticament convertint el seu protagonista en un genet i la bateria en el cavall salvatge que ha de domesticar, i afegint-hi un àrbitre que, fuet en mà, vol portar aquest repte a l’extrem i convertir-lo en un duel a vida o mort. Només pot ser un èxit rotund o un fracàs absolut. I el camí per a aconseguir-ho clarifica el doble sentit del títol del film, ja que no només fa referència a una de les peces musicals protagonistes, sinó que descriu les veritables fuetades          –musicals, verbals i psicològiques– que es reparteixen al llarg de tota la història.



Sense ser cap thriller o pel·lícula d’acció, Whiplashés tota una descàrrega d’adrenalina, on les persecucions i els tiroteigs tenen forma de baquetes, bombos, tambors, timbals i plats. I on la percussió marca el ritme de cada tram, ajudada per una direcció i un muntatge sincronitzats que encara realcen més el seu efecte. A la pantalla, els executors de tot plegat són Miles Teller i J.K. Simmons, dos actors en un enfrontament constant i esgotador, de la primera a l'última escena. El primer, a qui li falta un punt de carisma, duu el pes principal de la història a partir de la seva evolució i procés de maduresa, però és el segon qui omple la pantalla. Com si del sergent Hartman de La Chaqueta Metálica es tractés –fins i tot s’hi assembla físicament–, Simmons és pura expressivitat i excés, amb una autoritat i violència que empetitirien a qualsevol. Ja s’ha emportat el Globus d’Or, i tot apunta a l’Oscar.

No tot ho percebo de forma impol·luta a Whiplash. D’una banda, trobo a faltar un mínim rerefons personal del personatge de J.K Simmons, quelcom que recolzi els seus discutibles principis “educatius”; de l’altra, cita repetidament uns paral·lelismes i una mitomania que –per falta de cultivació jazzística, suposo– no sé fins quin punt estan justificats. En tot cas, són detalls que no m’amarguen el trajecte, ja que no crec que Damien Chazelle vulgui homenatjar els grans músics de jazz ni res per l’estil, sinó presentar la música –la percussió, en aquest cas– com un vehicle de superació personal per aspirar a l’excel·lència i fugir de la mediocritat. Tampoc crec que Whiplash busqui un realisme absolut, per això el seu discurs no admet mitges tintes i les imatges no escatimen adornament visual. Tot entra dins d’un criteri únic: transmetre una energia que ens obliga a recuperar les pulsacions després de l’escena final.



Fotografia de portada: allaboutjazz.com
Text: Martí Aragonès
Correcció: Raquel Molina

“ÉÈ”: TOT SOBRE EL NOU ÀLBUM DE JANSKY

$
0
0
Que Jansky són un grup especial i singular ho vam veure ràpid a “Gent Normal”, ja amb la seva primera maqueta. Per això, ara, després de tres anys en que hem pogut seguir i presenciar cóm anaven crèixent de mica en mica (edició del primer àlbum, concerts als nostrats Heliogàbal i Festes de Gràcia, concert al Sònar, gira per Anglaterra...), és un plaer per a aquesta casa avançar-vos en exclusiva juntament amb les meuques de “40Putes” tots els detalls del seu segon treball discogràfic, “ÉÈ”, que sortirà el día 2 de març. Avís: us faran ballar molt.

De nou editat pel segell Primeros Pasitos, “ÉÈ” fa honor al seu motor conceptual (“la destrucció total del món tal i com el coneixem i la creació d'un nou medi i d'una nova criatura per a habitar-lo”), perquè el duo balear segueix sent el mateix animal, però ha mudat la seva pell. Així, la seva proposta manté l'essència electrònica, sensual, i nocturna, però ara il·luminada per llums de neó, amb una marxa rítmica afegida, i un to més expansiu (vindrà més de gust veure'ls de matinada que al vespre, com ja apuntava la aquí inclosa ”Apocalipsi” fa un parell de mesos), la força poètica de Laia MaLo segueix intacta tot i que amb menys pes eròtic, mentre, evidentment, la característica flauta travessera de Jaume Reus és present (triga una mica a aparèixer, paciència), encara que a menys peces que abans. I, com ja es va poder intuir a la seva actuació a les darreres Festes de Gràcia, on el públic va embogir amb aquest tema, “Ésser elÈctric” serà una de les seves cançons emblemàtiques.

De totes maneres, ja tindrem temps d'endinsar-nos en l'àlbum quan li fem la ressenya. Ara, us deixem amb el llistat de cançons (un altre treball concís que fa bo allò de “menys és més” – i atents al partir de zero literal-) i amb el seu treball gràfic (portada i contraportada), novament encarregat a Amadeo Orellana, qui ja es va fer càrrec de l'aspecte d'”Un big bang a la gibrella”(2013) i ara reflecteix amb el seu canvi cromàtic les mutacions musicals de la banda.

El disc, per cert, el presentaran a Barcelona i Palma de Mallorca durant el mes d'abril (encara s'ha de concretat l'on i el quan), després d'actuar a França, Alemanya, i novament Anglaterra al mes de març.


00. Apocalipsi
01. Sempiterna
02. Escapça'm
03. Language
04. Ésser elÈctric
05. Falco vs. Polyphylla
06. Reptilianes
07. Lliçó nº 1


portadajansky photo portadaJansky_zps6795945d.jpg


contraportadajansky photo contraportadaJansky_zps345c3c82.jpg


Fotografia de portada: Neus Marí i Javier Mazuelas
Text: Arnau Espinach
Correcció: XX

MERCAT D'HIVERN ALS SEGELLS CATALANS

$
0
0

Sembla que avui als segells catalans els ha entrat una espècie de Blue Monday però a la inversa. La casualitat ha fet que aquest 26 de gener tres discogràfiques locals hagin anunciat noves bandes que s’afegeixen al seu catàleg. El cas més sorprenent és el d’Ocellot, que havia tret el seu darrer disc amb Famèlic i que ara passa a Foehn Records. L’Lp ja està gravat i portarà per nom Jelly Beat , ni idea de la data de sortida, ja que en Marc Fernàndez es troba actualment voltant pel món, així que aquesta notícia la pot estar llegint des de Bangladesh o Murcia. A saber. Les dues altres altes eren secrets a veus a “los mentideros” de l’escena catalana. Que coi deu voler dir “los mentideros”? Bé, és igual. El cas és que El Segell feia temps que tenia l’ull posat a The Saurs, ja els portaven el booking i estava bastant clar que el seu primer disc apareixeria amb ells. Doncs avui els han anunciat. L’altre notícia del dia també era esperada, són els The Zephyr Bones, que s’incorporen la flota de grups de La Castanya. Una de les revelacions de l’any passat i a qui els germans Guardia seguien de feia mesos. Després de tocar al Ronda i que la discogràfica Castellanogracienca els fes un seguiment a les xarxes socials amb especial atenció (per exemple, anunciant algun concert seu o la seva inclusió al cartell del Primavera Sound), tot feia apuntar que serien una de les novetats per a La Castanya en 2015.

Fotografia de portada: Arxiu
Text:Jordi Garrigós
Correcció: Pendent 

HURRICÄDE AQUEST DIJOUS 29 DE GENER AL CABARET ELÈCTRIC

$
0
0

Ja tocava una mica de canya a la ràdio. Aquest dijous ens posarem les botes amb Hurricäde i el seu rocking hardcore amb reminiscències emo tocat a velocitat de vertigen. Els gironins s'han cascat un disc, Anachronisms (Saltamarges, 2014), tan potent que l'han colat a la sisena posició de la llista dels millors discos segons aquesta santa casa. És tremend, de veritat. Si vols venir de públic al concert gratuït que faran dijous a iCat.cat i comprovar quant aguantem asseguts subjectant la copa de vi, escriu a cabaretelectric@icat.cat amb el teu nom i cognoms.

Si sou dels 30 primers a enviar el correu, podreu assistir al concert gratuïtament. I no només això, també us convidarem a una copeta del vi que cada setmana ens porten els amics del celler de la plaça Joanic, Verema i Collita & Friends. Us recordem un cop més que el programa comença a les 21 h en punt i vosaltres hauríeu d'arribar una mica abans per poder-vos identificar a l'entrada de la ràdio, la burocràcia és lenta, amics.


Imatge de portada: Alexis Nolla
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.

CACTUS ESCANDINAUS

$
0
0
Les Sueques
Educació Física
Any: 2015
Discogràfica: El Genio Equivocado
De veritat que no ho entenc. M'he estat mirant tot els racons de Suècia amb el Google Maps, i no he aconseguit trobar ni un minúscul lloc que reunís l'aridesa desèrtica necessària per fer créixer els cactus sonors que aquestes noies (em permeto no puntualitzar -puntualitzant- la presència masculina de Pau Albà -bateria- perquè a la inversa no ho faríem) han plantat, cuidat, i, finalment, recollit i mostrat a Educació física.

De pura lògica, doncs, ”Ara és aquí”,”Faldilles”,”Què ens passa”, i tantes altres no poden ser xeròfits, i deuen formar part de les opunties. És clar, ara me n'adono: impossible que siguin de secà unes peces que al seu interior tenen un flux melòdic tan senzill com portentós, que els dóna una frescor perdurable.

Guitarrer i turbulent -novament, poderosa feina al baix de Blanca Lamar-, el continuador del ja remarcable Cremeu les perles (El Genio Equivocado, 2013) és un àlbum de so i estructura força més homogènia (no redundant) que el seu versàtil predecessor, tancant files al voltant del vessant més contundent del quartet català, tot i la presència oxigenant d'”I apologize” -amb Tuixén Benet assumint el lideratge vocal- i la seva precisa i encisadora lleugeresa pop, la sixties”Sua la carn”, o una calma ”Tot s'havia acabat” que, això sí, no passa de ser una cosina germana mústia de la preciosa “Mirall”.

Líricament, els temes presenten unes punxes més pròpies de les roses, donat que la causticitat social ha perdut pes davant els afers sentimentals (compte, però, al formidable sarcasme envers la relativització general que conté la falsament càndida ”Bromes”, amb molta més mala llet de la que aparenta), encara que les lletres traspuen un (contra)romanticisme d'allò més enginyós i singular (no passa cada dia que algú estimat -i amb molta mili, s'intueix- inspiri un automòbil fet caldo com a la velvetiana”Cara de cotxe”, la incomprensió conjugal s'exclami amb el gràfic concepte d'un ”Cor pelut”, o que s'expressi la distinció entre desig i amor amb la força visual del “m'esclaten les flors a les mans” de ”No ho saps”), si bé, al final, resta igualment la malenconia (“Tot s'havia acabat”).



Així doncs, que no us faci por aquesta classe d'Educació física que han muntat Les Sueques sobre terra dura i entre vegetació perillosa, perquè és de les divertides i addictives, d'aquelles on hi havia partits de pitxi, futbol i voleibol, i no el Test de Cooper o la Course-Navette.

Text: Arnau Espinach
Correcció: Montse V.

LA MANDANGA #17 DECIVÀLIUS


ASSAIG #2 BEACH BEACH

$
0
0


Segona dosi d'assaig. Aquest cop amb els responsables del nostre disc de l'any, els mallorquins Beach Beach, que ens van obrir les portes del seu local d'assaig i del seu cor. En aquest post només hi ha una petita selecció de tot el reportatge, la resta és a al nostre Tumblr. Totes les fotos són de la Lydia Cazorla i, tot i que no hi posa marca d'aigua, si les heu de fer servir, aviseu-la o citeu-la, si us plau.

Ah! El primer Assaig va ser amb les fantàstiques Me &The Bees i el podeu veure aquí.















Fotografia de portada: Lydia Cazorla
Text: Muntsa Casas
Correcció: Raquel Molina

VINC DEL PASSAT (per RAMON MAS)

$
0
0

Porto tota la vida esperant el futur, convençut que arribarà un dia en què de cop i volta deixarà de ser avui i serà demà. Un dia en què tot allò que he vist de lluny, tot el que he previst obtenir o perdre o senzillament assumir amb els anys, es farà efectiu. I em convertiré en una altra persona, com un jo del futur que podrà viatjar enrere en el temps per explicar-me les coses que encara no sé. No és que vulgui fer ja tot el que encara ha de venir, és que ja voldria haver-ho fet.

Aquest jo del futur no serà una versió adulta de mi, que mira catàlegs d’electrodomèstics, censura els fumadors i llegeix "de pe a pa" els programes de tots els partits polítics per “estar informat”. Serà la persona resultant dels centenars de decisions crucials preses, més o menys inconscientment, durant els anys d’immediatesa juvenil. De fet, encara que exprimeixi els instants fins a deixar-los secs, sempre he tingut un endemà al davant, un horitzó. Com tothom suposo. No és que m’aturi a contemplar-lo gaire sovint, però tampoc l’he intentat esquivar, més aviat procuro accelerar el cronòmetre per posar al dia el meu jo del passat.

Palles mentals a banda, crec que això ja ha succeït. I tanmateix no sabria dir en quin moment el futur es va instal·lar a la meva vida. Quan s'analitza la història sempre es pot dibuixar un eix cronològic: això va passar aquí i va provocar això altre que va passar un tros més enllà, i tot lliga i s’encadena amb la lògica d’una pel·lícula de Hollywood. Però a dins de cadascú qui collons sap quan passa què. De cop allò que preveia fer algun dia ja és part de la rutina, i ni tan sols m’he plantejat saltar enrere en el temps per ensenyar-li res al meu jo del passat, bàsicament perquè estic convençut que encara sóc ell. I ho sóc, no?

Tant si la meva vida ha canviat molt com si no, en els setze anys que em separen dels setze anys no he après cap lliçó important, ni una sola veritat elemental que em confirmi que sóc el meu jo del futur. Vull dir que si ara fes el salt en el temps, i creieu-me, sé com fer-lo, tot el que li diria a un jo de quinze anys enrere es limitaria a quatre consells pràctics, com que procuri no ser tal dia, a tal hora, a tal lloc; o que si guardes els plàtans a la nevera es fan malbé abans. Ni tan sols l’advertiria dels amics que haurà d’enterrar, ni de les dones que el faran parar boig, ni de les pàgines i pàgines que no calia haver publicat.

També tinc en compte la possibilitat que sí, que m’hagi fet gran i m’hagi convertit en una persona diferent, i que ja no sigui l’amor el que m’empeny a fer tot el que faig, sinó uns altres interessos, com els diners, la fama o la necessitat d’obtenir una certa seguretat. Ho dubto, però podria ser. En aquest cas sí que existiria el meu jo del futur, però segurament el meu jo del passat ni l’escoltaria ni voldria saber-ne res. Però no crec que les coses vagin per aquí, si aquestes fossin les meves prioritats ho sabria, tot i que amb tant Internet i tanta vida moderna, un ja no sap ni si fa el que vol, vol el que fa o obeeix unes ordres que ningú li ha donat.

Sigui com sigui, i en definitiva, si aquest és el meu futur s'assembla sospitosament al meu present, i al meu passat.



Escolteu aquesta llista d'spotify

Ramon Mas (Autor de "Crònica d'un delicte menor" -l'Albi, 12-, editor de Les Males Herbes i membre d'FP)

Fotografia de portada: Eduard Montoya 
Text i croquis: Ramon Mas i Roger Pelàez
Correcció: Pol Camprubí

NUEVA VULCANO, DIJOUS 5 DE FEBRER A L'APOLO STORE (CABARET ELÈCTRIC)

$
0
0

BUMMMM!!! Els més atents ja ho sabíeu. La directora del programa "El Cabaret Elèctric" ho va anunciar al concert de Neleonard de l'Apolo Store, i dijous passat, al d'Hurricäde a iCat: aquest dijous, concert de Nueva Vulcano en directe, retransmès per iCat, dins el programa del Cabaret Elèctric.
Una nova data comissariada per GN que us porta, ni més ni menys, que els local heroes Nueva Vulcano.
No cal explicar qui són, ni què fan, ni per què els portem. És dels grups que més han aparegut al GN, dels que més estima tenim; i ara quan s'acosta la publicació del nou disc Novelerías, els podrem gaudir en directe i de franc a l'Apolo Store. Ja ho sabeu, per venir de públic és molt fàcil: escriviu a cabaretelectric@icat.cat.

Recordeu que l'Apolo Store és petit. Si voleu venir de públic, escriviu un correu a cabaretelectric@icat.cat amb el vostre nom i DNI per reservar plaça. És gratuït, però ens hem d'organitzar d'alguna manera.


Us deixem amb el vídeo de l'última actuació: Hurricäde.



Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.

BOIRA DISCOS, NOVA DISCOGRÀFICA AMB 5 REFERÈNCIES EN DESCÀRREGA GRATUÍTA

$
0
0

Aquest 2014 va néixer Boira Discos, una nova discogràfica de gent de les terres de l'Ebre que aposta per "el risc i el joc, sempre entesos des de l'emoció". Aquest any han publicat 5 referències i totes elles les han pujades al bandcamp en descàrrega gratuïta.


Tres dels cinc membres fundadors viuen a Barcelona i han publicat un disc a uns mallorquins. Aquest segell no sembla haver nascut per només acontentar els egos propis i de l'entorn més proper tot i que certament s'han publicat treballs dels membres de la discogràfica. Com és el cas d'Ubaldo i Shoeg projectes personals de l'Andreu Garcia i d'en Carlos Martorell respectivament. Ambdós també membres del projecte Ensemble Topogràfic amb l'Anna Hierro. Aquest darrer grup pot esdevenir-se la clau per entendre una mica millor tot això.



Ubaldo juga al shoegaze més experimental i hipnòtic, mentre que Shoegés drone desarrelat amb simpatia pel hip hop experimental instrumental que fa pensar en Oneohtrix Point Never.



Ensemble Topogràfic, també de Boira Discos, tenen una posada en escena molt peculiar: imaginin-se dues taules plenes de trastos, enfrontades a través d'un quadrilàter negre, a cada una d'elles un dels dos "maromos" als controls i al mig, a sobre els quadrilàters la púgil Anna interpretant amb tot el cos la melodia. Ella també canta, ells també toquen guitarres i percussió. Un experiment, un joc.



Junt als discos d'Ubaldo i Shoeg també trobem el de Purkinje, segurament la gran aposta de la discogràfica fins a la sortida del debut d'Ensemble Topogràfic. Un disc rodó que balla a mig camí entre el post metal i l'emo hardcore més fosc. Un pot trobar-hi tot el catàleg imaginable entre els primers Standstill i Neurosis. Un disc rodó parit a base d'emoció i intensitat ensinistrada amb mà ferma.



Pastorés el títol de la segona referència de F/E/A (Forces Elèctriques d'Andorra), el grup més fosc i tenebrós de totes les balears. Més post foscot que cavalca pels paratges més somiadors. Com ho són els seus espectacles més personals que, sense voler desvetllar el que hi succeeix, podem avisar que si mai el fan a Barcelona, no espereu veure gran cosa. Tot és molt negre i buit.



La darrera publicació de Boira Discos és un split entre Ubaldo i Mr. Vampire. Més tones de carbó negre. El compartit Santos beheaded at Floridablanca continua amb la línia de la discogràfica: ambient noise des de l'electrònica per part del mexicà Mr. Vampire i més noise experimental parit des d'una guitarra per part d'Ubaldo.


Cinc referències al seu primer any de vida i totes en descàrrega "paga el que vulguis" al bandcamp de Boira Discos.


Seguint amb aquesta voluntat, el segell oferirà un showcase aquest 25 de febrer a l'Heliogàbal de Barcelona amb les actuacions de Purkinje, Shoeg i Ubaldo on el preu de l'entrada la determinareu vosaltres. No hi ha mínim ni màxim, "paga el que vulguis".



Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni

ULLDETER: ATALAIA

$
0
0
ULLDETER
Atalaia
Any: 2014
Discogràfica:Terranova
Encara recordo el primer dia que Aleix Clavera (també a Extraperlo i Albaialeix) em va parlar d'Atalaia, deu fer un any i mig. Estava gravant cançons en solitari amb les quals estava molt content. Volia fer un disc-llibre amb fotos d'escultures de Maria Prats, demanaria ajuda amb els textos, encara s'hi estava barallant per veure com fer-ho. També em va explicar que sonaria la tenora, una mandola, sintetitzadors i donava voltes a com incloure tot el que estava al seu cap en un objecte físic. Un disc-llibre.

Tot em sonava una mica boig i la veritat és que no acabava d'entendre què volia fer. Immediatament vaig pensar dues coses que encara ara, amb el resultat a la mà, em ronden. El primer i més important és que sempre tinc ganes d'escoltar qualsevol cosa que faci l'Aleix perquè em sembla un dels músics més originals, sensibles i interessants que tenim. La segona era molt més terrenal, d'on sortiria tot allò? I al final ha sortit, dins aquesta editorial amb voluntat de mecenes que ha fet Lluís Cerveró, Terranova.

I com sona Atalaia? El disc arrenca amb la cançó més familiar, “La por d'Adriano” comença semblant al “Saxo azul” d'Extraperlo per desfer-se en un pont sorprenent que sembla actualitzar els primers Companyia Elèctrica Dharma per tornar a una música de ball estranya que fa oblidar d'on veníem. Aquesta serà una de les constants del primer treball d'Ulldeter: Barreja instruments tradicionals i records antics en unes cançons líquides, plenes de meandres que no veus venir, on les arrels salten cada dos per tres mirant qui sap on. De vegades amb moments veritablement horteres que en propicien d'altres brillants (em moro amb els canvis al tall del precipici a “Plèiades”) i sempre fugint dels llocs comuns heretats de la música anglosaxona. A Atalaia trobem el ressò de la cançó occitana, jazz-rock canterburià, de Joan Bibiloni més explorador, de sardana, música electrònica, ona laietana, Ariel Pink, Bel Canto i Robert Wyatt. Una barreja que sobre el paper mareja i amb la qual Aleix Clavera aconsegueix construir un llenguatge propi amb què empeny la tradició i la fa sonar moderna. Un cop passem la impressió de tots aquests sons vells tocats d’una manera nova, ens trobem amb un disc ple de cançons de pop feréstec i enganxós com “La gent del carrer”, “Nova elèctrica S.A.” o “Anima mundi”, les meves favorites.

Els textos de les cançons tenen l'hermetisme de les cançons populars, on cada paraula amaga mil significats i cada frase sembla connectada amb històries ancestrals que ja ningú recorda del tot. Aquí Aleix Clavera (ajudat per Gerard Segura -vàlius, El Pèsol Ferèstec- a la majoria de cançons) connecta els càtars (“Càtars del 2040”) amb la vida a la ciutat (“La gent del carrer”), el foc com a origen (“Anima mundi”) amb l'electricitat i la promesa tecnològica (“Nova elèctrica S.A.”). Ajuden a seguir la història els textos introductoris a cada cançó-capítol, donant sentit al disc com a narració d'un viatge confús i ple d'una alegria tèrbola i passió per l'aventura.

Pel que fa a la part del llibre, és inevitable tenir el cor una mica dividit. L’edició és una meravella, però cal preguntar-se si era necessari un objecte tan car. És veritat que avui en dia el mateix format de disc és gairebé un fetitxe. El disc està sencer a diverses plataformes en línia i es pot escoltar gratuïtament, però també un ha de saber a qui es vol dirigir en materialitzar la seva música. En aquest cas, l’edició mateixa sembla cara i el preu no sembla tan lluny dels costos però: calia tant?

La idea del disc-llibre està gairebé en l’origen del projecte, però després d'un mes de donar-hi voltes, penso que hi ha poca cosa al llibre que sumi realment al disc. Els textos suplementaris (amb resultats desiguals) no deixen de ser això, un suplement que no suma al que expliquen les cançons acompanyades de la introducció dels autors, i la part plàstica gairebé sempre sembla documentar el procés creatiu de Maria Prats a partir de les cançons d'Ulldeter. Però al revés no he tingut mai aquesta sensació, i un acaba pensant si el resultat mereixeria tenir autonomia a través d’una exposició i el posterior catàleg. Al cap i a la fi ensenya escultures, un art que demana sortir de les 2 dimensions. Independentment d’això, m’agraden molt els dibuixos en blanc i negre que inclou el llibre, em van fer pensar en un Jean Dubuffet dibuixant amb brotxa. També impressiona en obrir el llibre la presència del disc a les guardes, són dos vinils de 10” folrant el llibre. En posar el disc m’adono que giren a 45 revolucions per minut i que cabrien en un LP sense que la qualitat del so patís. Totes aquestes decisions estètiques acaben convertint el disc en un objecte de luxe per culpa del cost mateix de fabricació. Potser és el meu problema per veure’l com un disc més que com un llibre d’artista, però és que per mi aquest era el principal atractiu d’Atalaia: les cançons d’Aleix Clavera, al voltant del qual gira tot el projecte. I quines cançons! Em faria pena que no arribessin a tothom per culpa d'un embolcall massa ostentós.


Fotografia de portada: Atalaia
Text: Quique Ramos
Correcció: Montse V.

MURNAU, REEDICIÓ I GIRA PER REGNE UNIT

$
0
0

A principis d’any ja anunciàvem des del nostre oracle sibil·lí que Murnau unia forces amb l’artífex de la no-wave Mark Cunningham -conegut, o més aviat recordat, per la seva banda Mars i per haver compartit escenaris amb Lydia Lunch-, en un nou projecte que rebrà el nom de Blood Quartet. El que les nostres pitonisses, que en el nostre cas no són gens virginals, es van oblidar d’anunciar és que després de quasi 200 còpies exhaurides, es reedita l’àlbum L’orgia barcelonina (o Barcelona es repobla) (Jacquard Recs, 2014) de Murnau el grup format per Lluís Rueda (ex El Petit de Cal Eril, Mardou), en Càndid Coll (Zeidun, Autodestrucció...) i en Kike Bela (Le Fou).

Aquest disc, produït pel cul inquiet d’en Joan Colomo -que també ha participat amb guitarres i veus a alguns dels temes-, pren el nom del poema "L'orgie parisienne (ou Paris se repeuple)" de l’artista maleït Rimbaud, i ha estat gravat íntegrament en directe per copsar un moment precís, una simbiosi concreta entre tots els instruments. Per tant, podem posar la mà al foc, que si hagués estat gravat uns dies més tard, el resultat hauria estat completament diferent. El podeu escoltar aquí, i aconseguir les còpies que quedin després de la gira que Murnau i l’artista visual Llapispanc faran el proper cap de setmana al Regne Unit.

Fotografia de portada: Jacquard Recs
Text: Gn
Correcció: Montse V.

COMÈDIES 'HIPSTERS'

$
0
0


Les comèdies indies s’ha convertit gairebé en un nou gènere de la televisió. Des de la irrupció de Girls han proliferat les sèries amb un toc hispter que molts no acaben de veure amb bons ulls. Avui repassem tres comèdies d’orígens molt diferents però unides per un estil similar:


Broad City(Comedy Central): Els inicis d’aquesta comèdia es troben en una websèrie creada i escrita per les seves actrius protagonistes Abbi Jacobson i Ilana Glazer, dues joves que (mal)viuen a Nova York. Per una banda la podem considerar la versió underground de Girls (el seu humor abusa de la sal gruixuda) i per l’altra el retrat femení del concepte de bromance, nom que se li ha donat a les relacions d’amistat entre homes. El surrealisme dels seus gags van cridar l’atenció d’Amy Poehler, qui no ha dubtat en produir el debut a la petita pantalla d’aquestes dues noies que, com ella, van començar la seva carrera en el circuit de l'stand-up i la improvisació. De moment, les dues primeres temporades s’han emès a Comedy Central però sembla probable que tard o d’hora aconsegueixen fer el salt a un canal més majoritari. Tot i que a vegades els seus gags poden ser massa puerils i les trames no són exactament rodones, Broad City té moments realment inspirats. Comparteix amb la sèrie de Dunham el retrat poc glamurós i fins i tot patètica de la vida a Nova York, malgrat que en el seu cas és una mica menys fosc o àcid.

 

Mozart in the Jungle (Amazon): El toc hipster d’aquesta sèrie d’Amazon prové principalment del pedigrí de dos dels seus creadors, il·lustres representants d’una de les famílies amb més moderns per branca genealògica. Roman Coppola i Jason Schwartzman, fill i nebot del Francis Ford Coppola, signen l’argument i produeixen la sèrie. Per si això no fos prou, la sintonia és una versió orquestrada de Lisztomania de Phoenix (també emparentats amb la família Coppola ja que Thomas Mars és el marit de Sofia Coppola). Més enllà d’aquestes credencials, necessàries per presentar-se com a proposta hipster, l’element més original de la sèrie és el medi ambient en el qual es desenvolupa: l’orquestra simfònica de Nova York. Gael Garcia Bernal dirigeix, de forma bastant histriònica, aquest grup de músics amb egos desfermats i addiccions variades. La seva ajudant, que aspira a una plaça en la formació, està interpretada per Lola Kirke, germana de Jemima Kirke la iconoclasta Jessa de Girls. La germana petita és bastant millor actriu i dota d’encant el personatge Hailey.



Togetherness (HBO): Els germans Duplass han passat de ser gairebé uns desconeguts a estar a tot arreu. Els dos s’han forjat en el circuit de cinema independent, són visitants assidus del Festival de Sundance, i se’ls considera els responsables del moviment "mumblecore", nom que es dona a les produccions de baix cost i diàlegs improvisats. Jay Duplass i Mark Duplass, que s’ha reservat el paper protagonista, han donat el salt a la televisió de la mà de l’HBO amb aquesta sèrie que parla de les dificultats de mantenir la flama en un matrimoni de temps, i que reflexiona sobre les expectatives que dipositem en la vida. La sèrie s’emet els diumenges al canal de cable, acompanyant Girls i Looking, en la que ja es coneix com la nit hipster. A més d’estrenar aquesta primera proposta seriada, Jay Duplass també ha triomfat aquest any gràcies a la seva participació a Transparent, una altra comèdia marcadament independent.  

Fotografia de portada: Comedy Central 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Pablo Gerschuni

IN-CÍVIC 15 ANYS I UN CARTELL PER SOMIAR

$
0
0

Si un sent "concert de Nueva Vulcano, No More Lies, Zeidun, Bullit... a Sant Feliu" de seguit pensarà en la Costa Brava, l'Atzavara i altres recursos ganxons. Podria ben ser, però avui ens referim a un altre Sant Feliu. Avui ens toca fer la vista enrere i virar cap al Vallès Oriental, cap a Sant Feliu de Codines i la seva gent de l'In-Cívic que duen 15 anys i això en els temps que corren és tota una fita.

L'In-Cívic ha sigut (és) un altre d'aquests bastions on la música popular alternativa (punk rock, hardcore, emo, etc) ha forjat la indentitat de tants com els que ara escriuen aquí, juntament amb els cèlebres esmentats de l'Atzavara, o els de la Roca, o els del Sucre de Vic, o més tard els de Vidreres, l'Hoteler. Bastions d'unions de gent que han sobreviscut a crisis financeres globals, paternalitats i desmotivacions individuals i, en resum, vivències que s'enduria la majoria d'empreses que gaudissin d'aquests riscs. Això es deu perquè en el sí d'aquests col·lectius hi roman gent empàtica, motivada i que valora quelcom més que les medalles alienes o el rendiment econòmic dels esforços.

L'In-Cívic duu 15 anys i es mereix una celebració.

Per això aquest dissabte aglutinen un cartell de somni, com el que podríem trobar fa 10 o 15 anys (a excepció d'algun grup, és clar). Herois tots ells que han compartit aquest recorregut que és la vida.

A aquestes alçades ens estalviarem presentacions, tan sols exclameu un UHE! quan llegiu cada grup com si sentíssiu el nom d'un futbolista per megafonia en sortir del túnel de vestidors: Nueva Vulcano, No More Lies, Zeidun, X-Milk, Bullit, FP i per tancar la nit l'indomable Unclu Garrot fent de DJ. Veig a venir l'èxtasi final amb moltes tràquees destrossades per cantar cors de punkrock.

Menció extra pels dos retorns. El de Zeidun, que sembla que encara tenen corda i que diuen que tenen assajos recents complets a causa d'un bolo que varen tenir a Madrid ara no fa pas gaire, i les llegendes del hardcore X-Milk, que tot i que amb una discreta tornada als escenaris sembla que tornen a gaudir. La banda de la factoria BCore va crear una época, va crear escola i els tenim "a tiro de pedra" per veure'ls i viure la història.

El concert de celebració dels 15 anys de l'In-Cívic de St. Feliu de Codines serà dissabte 7 de febrer a partir de les 19:30 al Centre Cívic La Fonteta, i les entrades (que estan volant) es poden comprar anticipades sense comissió ni impostos revolucionaris per 10€ en aquest enllaç.



Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni

LA MANDANGA #18 DUNKAN DÜ

L'ACOMODADOR #70 · EL GRAN INSOMNI RUS

$
0
0

Diu la llegenda de David i Goliat que en tota lluita aparentment desigual, per molt gran que sigui la diferència entre els dos contrincants, el petit sempre tindrà alguna possibilitat de sortir-ne triomfador, ja que la voluminositat i la força no són sinònims infal·libles de victòria. Lamentablement, aquest relat bíblic no sempre es pot corroborar quan es posa a la pràctica entre els humans, ja que, en el món actual, són massa nombroses les situacions on el més desvalgut no té res a fer contra el monstre poderós. Una d'elles la trobem a Leviatán, un drama fred i desencoratjador on els monstres en qüestió no són altres que els estaments de poder a Rússia, àvids d'apropiar-se dels béns més preuats d'un sol individu i disposats a fer el que calgui per a aconseguir-ho. Una batalla extremadament dura per un home que simplement vol conservar allò que li pertany i que s'ha guanyat amb total dignitat, gràcies a la seva feina i la seva dedicació.

Després del seu exitós pas per festivals –premi al millor guió a Cannes 2014–, Leviatán ha adquirit certa popularitat recentment. D’una banda, gràcies al seu triomf als Globus d’Or com a millor pel·lícula de parla no anglesa (derrotant Ida contra tot pronòstic) i la conseqüent postulació per a l’Oscar; de l’altra, per la censura que Vladimir Putin li ha imposat al seu propi país. No és d’estranyar que al president rus no li hagi fet gens de gràcia la pel·lícula, ja que el director Andrei Zvyagintsev mostra sense reserves les misèries i injustícies d’una societat oprimida per l’abús d’autoritat del poder polític, judicial i eclesiàstic. Leviatán destapa les complicitats entre les tres parts a l’hora d’imposar la seva voluntat, però també mostra de forma dolorosa el cinisme amb què es comporten els ciutadans a l’hora de la veritat, per molt que el conflicte els concerneixi a nivell afectiu, o fins i tot familiar. La por a lluitar contra la maquinària del sistema és un pes massa gran, i una garantia de derrota.

Zvyagintsev dibuixa una societat russa on les classes socials baixes semblen abocades al patiment, indefenses davant el poder, però que a la vegada miren cap a una altra banda davant d’una injustícia. I és aquest progressiu sentiment de soledat del protagonista Kolya, alimentat per la seva situació personal, el que fa més mal de la història. A més, el director aprofita els paisatges àrids i freds del nord de Rússia per a accentuar la fredor i desil·lusió que governen la vida en un poble de pescadors qualsevol, on el vodka sembla l'única sortida a tanta perdició. La fotografia, sempre blavosa i de poc contrast, i fins i tot estranyament apagada quan la composició de les imatges demana més lluminositat, crea un cert efecte d’antibellesa. Zvyagintsev escull les imatges a consciència per a il·lustrar simbòlicament el monstre que amenaça els protagonistes, aconseguint una gran potència narrativa, i a la vegada demostrant una gran versatilitat.



El preocupant realisme de Leviatán encara es realça més gràcies a la magnífica feina de tot el repartiment. Aleksey Serebryakov l'encapçala de forma tan sòlida com esgotadora, ja que a totes les desgràcies i la lluita infructuosa del seu personatge s'hi ha d'afegir el fet que està alcoholitzat durant bona part del metratge. Sense necessitat de grans escarafalls, Serebryakov exterioritza de forma relativament continguda, però amb un fort pòsit rabiós, la vida d'una home que, sense haver fet res, veu com tots els ciments que l'aguantaven es van esfondrant. També la resta de secundaris, com Roman Madyanov, Vladimir Vdovichenkov o Elena Lyadova destaquen per la veracitat que donen als seus personatges, sempre influenciats per l'inhòspit entorn on han de viure, i també per la fatalitat global de la història. El ritme pacient –en ocasions contemplatiu– de Leviatán, on no hi falta algun diàleg o escena de capritx, queda compensat per aquesta veracitat que hi posa tot el repartiment.

Després de la impactant parsimònia i fredor amb què desenvolupa bona part de la pel·lícula, Andrei Zvyagintsev es guarda les imatges i paraules més contundents per al seu tram final. És el moment en què veiem el monstre més de prop, ja sigui en forma de maquinària pesada (probablement, la seqüència més potent de la pel·lícula) o de sermó carregat d’hipocresia i cinisme amb el qual t’agafen ganes d’apretar els punys. Si el senyor Putin no vol que la seva gent vegi Leviatán, no només és per l’aparició puntual de la seva fotografia penjada al despatx de l’alcalde, sinó per a evitar que bona part de la societat russa es vegi reflectida en Kolya. I, qui sap, potser prendrien consciència i decidirien fer front a aquest monstre que fins ara els ha tingut sotmesos. En cas de no ser així, el futur d’aquest poble seguirà sent aquell que determinin els qui tenen per sobre.



Fotografia de portada: hitfix.com
Text: Martí Aragonès
Correcció: Raquel Molina

JOSÉ TCR: "HEM DE TENIR L'ASPIRACIÓ DE SER MAINSTREAM"

$
0
0

José González– i els seus camarades de Urogallos- han participat d’alguns dels moments més brillants del pop de per aquí. Fent discos amb cert èxit de popularitat als inicis del indie-pop estatal amb TCR, aliant-se amb les Hello Cuca com a Incrucificables o traient cançons com a Urogallos amb el segell pamplonès Chin Chin Records. Algunes de les seves cançons, divertidíssimes i plenes de mala llet, ja formen part de la banda sonora pop de la ciutat. Apuntin: “Tengo que beber”, “Ariadna Nos Parece Más Bien Normalita y Fuera de Onda”, “Bendito A.T.R.A.S.O”, “Como un Tigre”, “Sangre en el Apolo”, “Como un tigre”, "Stereo Virtual". Quinze anys traient discos sense presa i mutant d’un projecte a l’altre amb total naturalitat. Apareixent i desapareixent. Demà presenten el seu primer EP com a Urogallos a la festa que ha organitzat Chin Chin a la sala BeCool.

Sempre que es parla d’un concert o noves cançons de Los Urogallos, sempre s’acompanya l’etiqueta de ex-TCR. Alguna diferència entre grups?
Home, ha de ser complicat trobar grans diferències tenint en compte que som els mateixos quatre últims components de TCR i no gaire bons músics com per fer uns canvis d'orientació massa radicals. Volem creure que abans es notava la fixació per TVP’s/Comet Gain/Pastels i que ara el "rollo"és més teenybopper. Si més no és la idea que tenim al cap, tot i que després surt el que surt...

Tornar a treure discos amb un segell minúscul i amb un projecte diferent. La sensació és de tornar a la línia de sortida?
Sí, és clar, tornar a tocar i gravar després de tants anys és una sensació fantàstica i el fet de treure els discos amb Chin Chin era obligat per nosaltres. Miguel Sádaba és amic nostre des de fa una pila d’anys (havíem tocat junts als Incrucificables) i des del moment que va posar en marxa el segell amb els germans Padín els vam assetjar sense treva. Per nosaltres no hi ha una disquera més cool.

Acabeu de treure noves cançons amb un EP, dos anys després del compartit de Como un tigre. Ara toca anar a per un llarg...
Doncs, no, la veritat és que el nostre nivell de dedicació no arriba per tant. A més, ens agraden molt més els EP’s i els singles!!

Les referències a la cultura pop són quasi intrínseques a les vostres cançons. L’última són les Rockin' Gazelles. Quan va sortir el tema, amb el Quique buscàvem d’on havien sortit i va trobar una sèrie de dibuixos animats...
Hahaha!!! Peppa Pig!!! Tots som pares, mares i/o tiets... Aquesta cançó surt d’una foto d’un grup de noies angleses que vam veure a una revista de finals dels 70 i la veritat és que els hi quedava molt millor el nom de Rockin’ Gazelles que el seu nom real (The Straits, si no recordo malament). A la lletra vam ficar cançons que elles podien haver tocat ("Chains", "Goin’ steady", "Va Va Va Voom"... ), ho vam barrejar amb un fragment de “It Might as Well Rain Until September” i ens vam muntar la pel·lícula... la veritat és que tots els Urogallos som grans devoradors de pop en totes les seves variants, no és cap esforç anar col·locant referències, tot surt espontàniament.

Una de les coses que més m’agraden de vosaltres i dels altres grups de Chin Chin és que sempre heu fet el que us ha donat la gana sense seguir cap tipus de moda ni excessiva pretensió. Aquestes coses us poden portar a ser un grup més de culte que de popularitat?
Si, és clar, d’això en diem “chinchinidad” (un concepte similar a la spicnicidad de Spicnic), un tret comú de tota la gent i tots els grups implicats al segell. Així i tot, l’altre dia hi parlàvem amb el Miguel; ell deia que els grups de Chin Chin han de tenir l’aspiració de ser mainstream, res de “mira mamá, soy raro” ni coses d’aquestes... nosaltres estem d’acord i pensem que amb uns petits canvis per part nostra i per part del mainstream la cosa estaria feta... senzill, oi?

M’agrada molt tot el que treu el Chin Chin i, sobretot, la manera que tenen de fer les coses. Quines diferències trobeu entre ells i amb d’altres segells més gran amb els que heu treballat com Subterfuge (en context 2000’s)?
Doncs, moltes gràcies per la part que ens toca. Diferències entre “Subterfuge any 2000” i Chin Chin? Tot i la professionalitat de la gent de Subterfuge que ens van posar les coses sempre facilíssimes i amb qui vam estar molt a gust, res és comparable a formar part d’un segell amb amics de tota la vida, és comoditat en estat pur. Les diferències quant a mitjans, evidentment, són simple i absolutament abismals.

*entrevista realitzada originàriament per Tendències de El Mundo.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Pablo Gerschuni

COLD SPECKS, DIMARTS 10 A L'ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM

$
0
0

El dimarts 10 de febrer arriba el primer Cooncert de l'any 2015. Es tracta de l'actuació de Cold Specks, que se celebrarà a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm com a concert inaugural del Black Music Fest de Girona.


Us agrada la música negra? Us agraden les veus potents? Si és així, no us podeu perdre el concert que oferirà Cold Specks el dimarts vinent al vespre, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, de la mà de Cooncert i com a inauguració del Black Music Fest. La cantant canadenca resident a Londres passarà per Barcelona per presentar el seu últim disc Neuroplasticity (2014, Mute/EMI) per delectar-nos amb la seva veu única. L'acte començarà amb el DJ Fred Guzzo posant música des que s'obrin les portes, a les 20 h, fins que comenci el gran concert. Tot plegat estarà amanit amb barra lliure de cervesa (avantatges d'anar de concert a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm). Però el millor de tot és que no es poden comprar entrades: si entreu al web de Cooncert, veureu que en lloc de "comprar", només hi apareix l'opció de "participar". Feu-ho i optareu a guanyar entrades per a aquest primer Cooncert de l'any.




Fotografia de portada: Grass Clippings
Text: Pol Camprubí
Correcció: Montse V. 
Viewing all 1519 articles
Browse latest View live